» » Студенти ЗУНУ – учасники BUP Student Conference 2024!

Студенти ЗУНУ – учасники BUP Student Conference 2024!

Дата: 23-04-2024, 16:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти Західноукраїнського національного університету: Катерина Божаківська, Юлія Бутрин, Анна Стасюк, Анастасія Ониськів,  Анастасія Мельничук взяли участь у конференції «Змінені обставини та нові загрози для сталого розвитку в регіоні Балтійського моря» у межах реалізації проєкту RESCUU, який спрямований на стійкість українських закладів освіти під час війни росії проти України. 

Упродовж 15-18 квітня 2024 року на базі Познанського технологічного університету студенти із України, Чехії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Швеції вивчали постколоніалізм і переміщення, екологічну архітектуру та сталий розвиток, поточну енергетичну залежність регіону Балтійського моря та поступову відмову від викопного палива, війну в Україні, ядерну небезпеку і випромінювання, інноваційні технології енергетики, глобальні, національні та європейські перспективи щодо української міграції, атомну енергетику у Європі.

Програма конференції була надзвичайно насиченою: доповіді експертів, воркшопи, лекції, студентські презентації, дебати, панельні дискусії. Юнаки та дівчата, об’єднуючись у команди, обговорювали наслідки війни в Україні в європейському контексті, розвивали міждисциплінарну та міжкультурну комунікацію, ділилися думками щодо сучасних загроз, шукали спільні шляхи розв’язання проблем сьогодення.  

За результатами навчання студенти отримали сертифікати, які підтверджують успішне засвоєння програми.

The BUP Student Conference 2024 – це унікальний досвід, інтернаціоналізація на практиці, міждисциплінарний підхід, інноваційні способи просування та впровадження сталого розвитку у різноманітних регіонах світу, побудова стійкого майбутнього.  

Бажаємо молоді класичного університету Тернополя нових ідей та напрацювань, невичерпного джерела натхнення для подальших досягнень!

Фотографії створювали: Анна Ставярж, Кароль Гутек, Якуб Ніклас, Шимон Ламент, Ніколь Матіс.